Csokitorta

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 1014 kalória
  • Bianka
Megosztás

A vajat keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az eddigiekhez.
A tojásfehérjét verjük fel, és a liszttel felváltva adjuk a masszához, és keverjük el az egészet.
Töltsük a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
A krém elkészítése:
A vajat keverjük habosra.
Adjuk hozzá a kakaóport, a sót, a porcukrot és a vaníliarúdból kikapart magokat.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk össze a krémmel.
Összeállítás:
A tésztát vágjuk 4 lapra (vagy ahányra tudod, nekem csak kettőre sikerült). A krém felével kenjük meg a lapokat, a másik felével pedig kívülről vonjuk be vele a tortát.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat