Csokis-mogyorós sütemény

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1167 kalória
  • JudyMama
Megosztás

Előmelegítjük a sütőt, 170 °C-ra (légkeverésesnél 150 °C, gázsütőnél 2. fokozat).
A darált mogyoró és a csokiforgács kivételével, a hozzávalókat, gépi habverővel kikeverjük.
Hozzáadjuk a mogyorót és a csokit is. A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük.
Rászórjuk a szilvát, majd kb. 1 óráig (tűpróbáig) sütjük.
Kihűlés után csokimázzal, vagy tejszínhabbal bevonjuk.


Hozzávalók
  • csipet fahéj
  • csomag sütőpor
  • csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé (reszelék)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg mogyoró (darált)
  • kk rum aroma
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg Rama  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek kakaópor
  • 10 dkg aszalt szilva
Vegye meg a hozzávalókat