Csokis-diós foszlós kalács

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 1164 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A margarint kicsit meglangyosítjuk, hogy ne egy tömbben álljon, majd szép kényelmesen, belepakolunk mindent a kenyérsütőbe.
Először akkor már a margarint, a tojásokat, a langyos tejet, majd a lisztet, a cukrokat, a sót, végül a tetejére morzsoljuk az élesztőt.
Indulhat a dagasztó program. Ha akarjuk, végig is mehet a másfél óra, és akkor már egy megkelt tésztát veszünk ki a kenyérsütőből.
Én nem szoktam ezt végig várni, amikor befejezi a gép a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, akkor kiemelem belőle a cipót.
Kézzel finoman átsimogatom, majd egy lisztezett tálba téve letakarom, és meleg helyen hagyom megkelni.
Ezután lisztezett munkafelületen, ujjnyi vastagra nyújtom, és megszórom a csoki-dió keverékkel.
Feltekerem mint a bejglit, formába teszem, és hagyom, jó 20-30 percet ismét pihenni.
Megkenem a tej-tojás keverékkel, és előmelegített sütőben, szép fényes barnára sütöm.
Ezután kiborítom a formából, majd rácsra téve, hagyom kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat