Csokis croissant 2

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 683 kalória
  • marcsi
Megosztás

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 4 kis cipót formálunk belőle.
A töltelékhez a margarint felolvasztjuk, annyi kakaóport és porcukrot adunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk.
Egy cipót kerekre nyújtunk (elég vékonyra), és megkenjük a krémmel.
Egy másik cipót is ugyanolyan nagyságúra és kerekre nyújtunk, rátesszük a megkent tésztára.
Nyolcadoljuk, és a háromszögeket feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, de ne túl szorosan.
A tetejét megkenjük tojással, szép aranybarnára sütjük, 200 fokon, alsó-felső sütésnél, kb. 15-20 perc alatt.
Ha megsült, porcukorral meghintjük.


Hozzávalók
  • kávéskanál cukor
  • dl tej  
  • 2.5 dkg élesztő
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 35 dkg liszt
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl kefir
  • 12.5 dkg margarin
  • ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
Vegye meg a hozzávalókat