Csokis croassant

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 892 kalória
  • adriatic
Megosztás

Az anyagokat összegyúrjuk a 3 dkg margarinnal, kerekre formázzuk, keresztben bevágjuk, majd 10 percig pihentetjük .
A bevagdalás mentén, négyfelé kihúzzuk a tésztát és a közepére helyezzük a téglalap margarint (25 dkg), majd a tésztafüleket egymásra hajtva, becsomagoljuk.
Sodrófával ütögetve, eloszlatjuk benne a margarint és téglalap alakúra kinyújtjuk.
2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és háromba hajtjuk, majd 10 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk, ügyelve hogy a lapok szét ne csússzanak, majd négybe hajtjuk és megint 10 percet pihentetjük.
8 mm vastagra kinyújtjuk, 15 cm széles csíkokra vágjuk, és egyenlő szárú háromszögekre vágjuk.
A háromszög talpára helyezzük a tölteléket, felcsavarjuk, még 40 percet kelesztjük, megkenjük tojással, majd közepes lángon, gőzös sütőben megsütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.