Csokireszelékes madártej

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 674 kalória
  • Medovarszki
Megosztás

1,5 dl tej kivételével, a többi tejet felforralom. Ehhez a 1,5 dl tejhez, 1 evőkanál lisztet elkeverek, villa segítéségével.
A tojásokat kettéválasztom. A tojás sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáöntöm a lisztes tejet is és jól elkeverem.
A tojás fehérjét, csipet sóval és 1 csomag vaníliás cukorral keményre verem.
Ha felforrt a tej, akkor evőkanál segítségével, kisebb gombócokat kanalazok a tojásfehérjékből és belerakosgatom a tejbe.
Pár perc után, a gombócokat megforgatom, hogy a felső része is megfőljön.
Ha elkészültek a tojásfehérje gombócok, akkor egy nagyobb jénai tálba kiszedem őket és a tejes-lisztes tojássárgáját pedig, belekeverem a forró tejbe és állandó keverés mellet (kézi habverővel is keverhetjük, akkor nem lesz csomós), besűrítjük a tejet. Ha elkészült, kicsit kihűtjük és a tojásfehérjék alá öntjük, majd szépen eligazgatjuk.
Lehűtjük és csokireszelékkel díszítjük. Lehet csak külön, a tálalásnál ráreszelni a csokireszeléket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat