Csoki fondant

  • 2 személyre
  • 45 perc
  • 591 kalória
Megosztás

A fondanthoz:
1. A csokit felolvasztjuk (egy részét félretesszük, ebbe mártjuk majd az epreket), mikor kissé kihűlt összekeverjük a vajjal és a száraz hozzávalókkal.
2. Tojásokat habosítunk és finoman, teljesen homogén, habos keverékké dolgozzuk a csokis masszával.
3. Kivajazott formákba öntjük a keveréket és előmelegített sütőben 230°C-on 6-7 percig sütjük.
A díszítéshez:
1. A mangó felét és a passíógyümölcsöt áttörjük pürének,
2. mangó és körte kockákat karamellizálunk fahéjjal,
3. nyers gyümölcsökből díszeket vágunk,
4. epret csokoládéba mártunk,
5. tejszínhabból, olvasztott csokoládéból és vajból krémet készítünk, amit habszifonba teszünk.
A tálaláshoz:
1. A tányért megkenjük mangópürével.
2. A kész csokifondant ráhelyezzük.
3. Csokis eperrel, friss faragott és karamellizált gyümölcsökkel, végül további mangópürével és csokihabbal díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat