Csőben sült zöldségek

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 250 kalória
  • Piroska
Megosztás

A megmosott, hosszában félbevágott padlizsánt fölszeleteljük, jól besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk.
A megtisztított hagymát kockákra vágjuk, a megmosott cukkinit felszeleteljük, a megmosott és kicsumázott paprikákat feldaraboljuk.
A paradicsom héját lehúzzuk, a zöld részt kivágjuk és a húsát felaprítjuk.
Serpenyőben felforrósított olajban, sárgára pirítjuk a hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát.
A cukkinit, gombát, a paprikát és a padlizsánt a serpenyőbe téve, kis ideig együtt pároljuk, majd borssal fűszerezzük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a durvára vágott kakukkfüvet és a babérlevelet, majd az egészet lapos, kizsírozott, tűzálló tálba töltjük.
Az így elkészített fogást 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben, esetleg alufóliával lefedve, kb. 30 percig pároljuk.
Az utolsó 5 percben, a fóliát levéve, sajttal megszórva sütjük tovább az ételt.


Hozzávalók
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • fej vöröshagyma
  • csokor petrezselyemzöld
  • db padlizsán
  • db cukkini
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • gerezd áttört fokhagyma
  • csipet kakukkfű
  • db babérlevél
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 10 dkg reszelt sajt  
  • 20 dkg gomba
Vegye meg a hozzávalókat