Csőben sült brokkoli

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 531 kalória
  • alexa1896
Megosztás

10 perc alatt főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg őket, és karikázzuk fel.
Közben enyhén sós vízben pároljuk meg a brokkolit, vagy felbontatlan állapotban dobjuk be a mikróba a zacskót, és felolvasztás után, még 4 percig mikrózzuk, alacsony fokozaton.
Közben készítsük el a besamel mártást:
5 dkg vajat olvasszunk fel egy kis lábosban, adjuk hozzá a lisztet, és csináljunk belőle világos, zsemleszínű rántást. Ízesítsük sóval és egy késhegynyi szerecsendióval, majd óvatosan öntsük fel a tejjel, majd keverjük simára. Sűrítsük be, de ne annyira, hogy megálljon benne a kanál. Húzzuk le a tűzről, és óvatosan keverjük hozzá a tejfölt is.
Egy kb. 1,5 literes hőálló kerámiatálat vékonyan vajazzunk ki. Terítsük egy sorba a brokkolit, majd a tojásszeleteket, és öntsük nyakon a besamel mártással. A végén, reszeljük a tetejére a sajtot. Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon, 15 percig süssük, amíg a sajt ráolvad teljesen.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat