Csirkés tésztasaláta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 670 kalória
  • mazinho502
Megosztás

Tegyük a csirkehúst egy közepes lábasba, öntsük le forró vízzel, majd forraljuk fel.
Vegyük kis lángra, és főzzük tovább fedő nélkül, kb. 10 percig, vagy amíg a hús megpuhul.
Hűtsük le a csirkehúst, hagyjuk a főzőlében 10 percig.
Vegyük ki a húst a lábasból, vágjuk vékony szeletekre, és itassuk fel a felesleges levet.
Készítsük el a tésztát, amíg a csirke megfő.
Egy közepes lábasban forraljuk fel a vizet, öntsük bele a tésztát, és addig főzzük, amíg megpuhul.
Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel.
Készítsük el a vinaigrette mártást. Ehhez tegyük a hozzávalókat egy csavaros befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.
Tegyük a csirkehúst és a tésztát egy nagyobb tálba, a maradék hozzávalókkal és a vinaigrette mártással.
Jól rázzuk össze, hogy összekeveredjenek.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek cukor
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 0.6 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db újhagyma
  • 0.8 dl vörösborecet
  • tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral (dijoni)
  • 25 dkg tészta (penne, farfalle)  
  • 60 dkg csirkemell  
  • db kaliforniai paprika
  • dkg rukkola (levél, zsenge)
Vegye meg a hozzávalókat