Csirkés lasagne

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1050 kalória
  • mezone
Megosztás

A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a szerecsendióval, valamint a reszelt gyömbérrel ízesítjük. Rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejszínt és a tejet. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Megsózzuk, borsozzuk.
Egy kb. 20x25-os, magas falú tepsit kivajazunk. Egy kevés mártást az aljára teszünk. Erre fektetjük rá az első sor tésztát. Ezt megkenjük a tejszínes mártással, utána jön a csirkemell. Újra tészta következik . Ezt addig folytatjuk (4 sor tészta) amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az a lényeg, hogy a tetejére mártás maradjon, mert különben kemény marad a legfelső sor. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig lefedve sütjük.
Az utolsó 10 percre levesszük a fedőt.


Hozzávalók
  • dl tej  
  • dl víz
  • ek finomliszt
  • gerezd fokhagyma
  • dkg vaj  
  • mk fehérbors (őrölt)
  • csokor petrezselyem
  • 60 dkg csirkemell (darált)
  • 0.5 mk gyömbér (őrölt)
  • dl főzőtejszín
  • 0.5 kg lasagne tészta
  • 0.5 mk szerecsendió (őrölt)
Vegye meg a hozzávalókat