Csirkés lasagne gombával és kukoricával

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1014 kalória
  • Andy
Megosztás

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A gombát megtisztítom, felaprítom. A kukoricát lecsöpögtetem, a hagymát apró kockákra vágom. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágom, egy tálban megszórom a kakukkfűvel, sóval, és tekerek rá borsot is. Forró, enyhén sós olíván üvegesre pirítom a hagymát, aztán mehet rá a csirkemell, ha picit megpirult, rádobom a gombát is. Közben besamelt készítek: a vajat egy lábosban megolvasztom, rászórom a lisztet, halványbarnára pirítom, majd habverővel állandóan kevergetve lassanként hozzáöntöm a hideg tejet. Sózom, tekerek rá borsot bőven, és belekeverem a szerecsendiót is. Akkor kész, ha sűrű palacsintatészta állagúvá vált. Egy kisebb tepsi aljára csurgatok egy kis besamelt, rárakok egy sor lasagne-lapot, arra megint mártást, majd megszórom kukoricával, gombával, csirkével és sajttal. Így folytatom rétegenként, amíg elfogy minden. A tetejére megint besamel és reszelt sajt kerül. Mehet a sütőbe, kb. 40 percre, először fólia alatt, majd a végén anélkül, hogy a sajt szépen megpiruljon.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat