Csirkés-almás rakott krumpli

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 751 kalória
  • Ibolya
Megosztás

A mellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró vajon, pirosra sütjük.
A burgonyákat meghámozzuk, és a héjas, kimagozott almákkal együtt, fél cm vastagra szeleteljük.
A tejfölt a tojásokkal simára keverjük, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük.
Egy tepsit kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, alulra tesszük a burgonyaszeletek felét, az almaszeletek felét és a sült csirkemellszeleteket.
Meglocsoljuk a szaftjával, majd a burgonya másik fele következik, és a tetejét beborítjuk a maradék almaszeletekkel.
Végül meglocsoljuk a fűszeres tejföllel, és megszórjuk a reszelt, füstölt sajttal.
190 fokos sütőben, 35 perc alatt, pirosra sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat