Csirkeragu leves lestyánnal

10 értékelés
Értékeljen
  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 546 kalória
  • lkarcsi
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

Megpirítom az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
Ezután beleteszem a húst, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom.
Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert.
Meghintem pirospaprikával és sóval, pici vizet öntök alá és fedő alatt, puhára párolom.
Ha megpuhult, felöntöm 2 liter vízzel, ha szükséges, sózom, majd felforralom.
Beleöntöm a tésztát (eperlevél, lúdgége...) és puhára főzöm.
A tejszínben elkeverem a keményítőt és lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adom.
Első rottyanásig főzöm és tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat