Csirkepaprikás vadasan

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 733 kalória
  • demonn
Megosztás

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön.
Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem.
Egy másik lábasban az olajon aranybarnára pirítom a cukrot – karamellt készítek. Erre ráteszem a lereszelt zöldségeket, és felengedem 2 dl húslevessel. Lassú tűzön párolom. Negyedóra után ráöntöm a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra, és most már együtt, az egészet készre főzöm. A végén elhabarom benne a tejfölt. Galuskát, csőtésztát,spagettit vagy burgonyagombócot kínálok hozzá.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek cukor
  • dl tejföl  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db sárgarépa
  • ek zsír
  • db csirke (kb.1.5kg,de lehet comb és mell is.)
  • dl húsleves (kockából is lehet)
  • db babérlevél
  • ek pirospaprika
  • db fehérrépa
  • db zöldpaprika
  • db zellergumó
  • db karalábé
Vegye meg a hozzávalókat