Csirkepaprikás vadasan

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 864 kalória
  • demonn
Megosztás

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön.
Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem.
Egy másik lábasban az olajon aranybarnára pirítom a cukrot – karamellt készítek. Erre ráteszem a lereszelt zöldségeket, és felengedem 2 dl húslevessel. Lassú tűzön párolom. Negyedóra után ráöntöm a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra, és most már együtt, az egészet készre főzöm. A végén elhabarom benne a tejfölt. Galuskát, csőtésztát,spagettit vagy burgonyagombócot kínálok hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat