Csirkemelles rakott tészta

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 793 kalória
  • Ibolya
Megosztás

A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem. A csirkemellet ujjnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, majd olívaolaj és vaj keverékén átsütöm, a karikákra szelt póréhagymával együtt. Ha megsült, kiveszem a húst és az olajba belenyomom a fokhagymát, a tejföllel elkevert tejszínt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kicsit átforgatom, majd belekeverem a húst és a tésztát. Kivajazok egy tálat, beleöntöm a húsos-tejszínes egyveleget.
A 3 dkg vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítek (vajon lisztet megpirítom, bele a megmelegített tej, só, fehér bors, szerecsendió, közepesen sűrűre főzöm), ez megy a tészta tetejére és erre reszelek rá, ipari mennyiségű sajtot. Az eredeti recept, előmelegítés nélküli sütőben, 200 fokon való sütést ír. Én követtem ezt, de nem hinném, hogy túlzottan hőfok és sütésmód-érzékeny étellel állunk szemben, úgyhogy ez variálható. A lényeg, hogy szépen rásüljön a sajt és gusztusos, ropogós, aranybarna kérget képezzen a tetején. Nagyon finom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat