Csirkemell vadasan

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 803 kalória
  • Katalin
Megosztás

A csirkemellfiléket hosszúkás csíkokra vágjuk, de szeletben is elkészíthetjük.
A húsokat sózzuk és olajon elősütjük.
A répákat, miután megtisztítottuk, lereszeljük, illetve egy fél fej vöröshagymát szintén.
A felhevített olajon, a sárgarépás keveréket megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, babérlevelet adunk hozzá és felengedjük vízzel.
Puhára pároljuk.
Ízesítjük citromlével, cukorral és mustárral.
A tejfölt elkeverjük liszttel és a mártáshoz adjuk, majd a húst is beleforraljuk.
Zsemlegombóccal, vagy burgonyagombóccal, esetleg főtt tésztával tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dkg cukor
  • dl tejföl  
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek citrom leve
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db sárgarépa
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 40 dkg tészta  
  • adag babérlevél
  • db csirkemellfilé
Vegye meg a hozzávalókat