Csirkemell szezámos-mézes bundában

  • 2 személyre
  • 35 perc
  • 279 kalória
  • Ibolya
Megosztás

Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.

A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik, majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot, és a kisült csirkefalatkákra öntjük.
Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni.

Párolt rizzsel, vagy pirított tésztával tálaljuk.

Pirított tészta:
A kifőtt spagettit, vagy kínai tojásos tésztát kifőzzük, forró, sós vízben.
A tészta összetevőivel összekeverjük, és wokban, kevés olajon megpirítjuk.


Hozzávalók
  • csésze átszitált liszt (bunda)
  • ek keményítő (bunda)
  • tk sütőpor (bunda)
  • db csirkemell (csíkokra vágva)
  • ek szezámmag (máz)
  • kk chili szósz (tészta)
  • ek méz (máz)
  • ek gyümölcscukor (máz)
  • db Tesco Finest friss tojás (bunda)
  • dl víz (bunda)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (bunda)
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (sütéshez)
Vegye meg a hozzávalókat