Csirkemell svédgombával

  • 2 személyre
  • 20 perc
  • 266 kalória
  • Margit
Megosztás

A csirkemellfilét vágjuk fel kis darabokra, majd sózzuk, borsozzuk. Forgassuk meg lisztben, majd vajon, vagy olajon pirítsuk meg, és tegyük félre.
A felforrósított olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, illetve a szeletelt gombát is.
A zöldségeket is ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel.
Ha már kicsit összefonnyadtak a zöldségek, adjuk hozzá a paradicsomlét és a cukrot.
Ha jól összeállt a zöldséges szósz, akkor tegyük bele a csirkéket. Ha kell, ízesítsük sóval, borssal és pároljuk, amíg finom, omlós nem lesz a hús (kb. 20 percig). Ha elpárolódik belőle a lé, akkor közben felönthetjük húslevessel.
Tálalhatjuk rizzsel, vagy tésztával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat