Csirkemell spanyolosan

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 375 kalória
  • Moncsa111
Megosztás

Megmossuk a húst, leitatjuk és lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, amikor már jó forró, beletesszük a húst és 3 percig sütjük, utána megfordítjuk és még 3 percig sütjük. Utána sózzuk, borsozzuk, kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük és mindkettőt állandó kavargatás mellett megpároljuk abban az olajban, amiben a hús sült. Ráöntjük a narancslevet és hagyjuk egy kicsit főni.
Hozzáadjuk az olívabogyót, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a csípős pirospaprikát is. A hússal együtt tálaljuk, zöldfűszerrel díszíthetjük. Elkészítési idő 30 perc.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kanál liszt  
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db sárgarépa
  • fej hagyma
  • db narancs leve
  • kanál petrezselyemzöld
  • kanál olívabogyó (mag nélküli)
  • 0.6 kg csirekemell (filé)
Vegye meg a hozzávalókat