Csirkemell falatok padlizsánnal

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 201 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A csirkehúst csíkokra vágom, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverem. és a húshoz adom. Összekeverem, és hűtőbe teszem.
A sárgarépát, lilahagymát és padlizsánt tetszőleges alakra felaprítom, majd a maradék olajon, nagy lángon megpirítom.
A felaprításnál egy szabály van, a szilárdabb és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágom.
A pirítást a szilárdabbakkal kezdem, tehát a sárgarépát pirítom először, pár perc múlva adom hozzá a lilahagymát, és pár perc múlva a padlizsánt.
Amikor már minden kellőképpen megpuhult, kiöntöm egy edénybe, félreteszem, és a serpenyőben megpirítom a húst.
Ha kész, visszaöntöm a zöldségeket, beleteszem az olívabogyót, és hozzáöntöm az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek. vízzel elkevert szószt. Megforralom, és tálalom.
Kifőtt tésztát kínálok mellé.


Hozzávalók
  • db csirkemell
  • csomag fűszersó
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • fej lilahagyma
  • db padlizsán
  • szál sárgarépa  
  • csomag olívabogyó
  • gerezd fokhagyma
  • ek szójaszósz
  • tk cukor
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek almaecet
  • ek keményítő
  • mk őrölt fehérbors
  • ízlés szerint szárított chili
Vegye meg a hozzávalókat