Csirkemell Dubarry módon

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 573 kalória
  • Andi80
Megosztás

A karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.
A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek. olajjal kikenünk, és belefektetjük a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.
A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva, sűrűre főzzük.
Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, hőlégkeveréssel, 35 perc alatt megsütjük.
A húsok közé nem szükséges víz, sem alufóliával lefedni. Ezek nélkül is tökéletesen puhára sül a csirke.


Hozzávalók
  • szelet csirkemellfilé  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 0.5 fej karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • dl tej  
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet szerecsendió
  • 15 dkg sajt  
Vegye meg a hozzávalókat