Csirkemell cornflakes bundában

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 300 kalória
  • Adri0716
Megosztás

A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk csíkokra (mindegyik fél-mellből 3-4 csíkot készítsünk).
A corn flakest öntsük egy műanyag tálba. Egy kisebb üveg (ketchupos, mártásos, fűszeres) aljával törjük össze a pelyheket, de még maradjon szemcsés.
A csirkemell csíkokat sózzuk és borsozzuk. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojást leveses (mély) tányérban felverjük.
Ezután beleforgatjuk a csíkokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a corn flakesbe. A corn flakesbe nyomjuk is kézzel bele a húst, hogy minél több ragadjon rá. Serpenyőben 5 evőkanál olajat forrósítunk. A corn flakes bundás csirkemell csíkokat az olajban mindkét oldalról – közepes tűzön – átsütjük. Konyhai papír kéztörlőre kivesszük és még melegen tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.60 kg csirkemell (filé )  
  • 10 dkg corn flakes (natúr)
Vegye meg a hozzávalókat