Csirkemell bazsalikomos sült paradicsomal

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 563 kalória
  • ecology
Megosztás

A filézett csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, fehér borssal fűszerezzük, majd a hűtőben 2 órát állni hagyjuk. Rostlapon mindkét oldalát megsütjük, de nem túl pirosra, hogy ne száradjon ki. Felszeleteljük a paradicsomot és minden hússzeletre 2 karikát helyezünk. Sózzuk, meghintjük fehérborssal, friss bazsalikomot teszünk rá és néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Végül szeletelt Pannónia sajttal lefedjük. Forró szalamanderben piros-ra sütjük. Tálaláskor a csirkét a pecsenyelével áthúzzuk. Tojásos burgonyapéppel körítjük.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 15 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 25 dkg mozzarella  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • marék bazsalikom
  • 80 dkg csirkemell  
Vegye meg a hozzávalókat