Csirkemell aszalt paradicsommártással

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 531 kalória
  • Zsuzsanna
Megosztás

A csirkemellfilét csíkokra vágom, aztán egy közepes méretű serpenyőben elősütöm a csíkokat, majd szűrőlapáttal kiszedem őket, és félreteszem egy tányérra.
A serpenyőt lehúzom a tűzről.

Jöhet a mártás elkészítése.
A leszűrt, aszalt paradicsomot felkockázom, és a botmixer tartályába szórom.
Ezután repülhetnek hozzá a reszelt parmezánforgácsok és az ollóval nagyobb darabokra aprított, friss bazsalikomlevelek.
Majd fogom a fokhagymát, megpucolom, és a tartályba reszelem.
Ezután ezt az illatozó keveréket enyhén megsózom, és jó alaposan megborsozom.
Végül az olívaolaj és a leszűrt paradicsomok jóízű olaja kerül a mártásalapba, és már pépesíthetek is.

Mehet vissza a serpenyő a tűzre.
Belezuttyintom a félretett, megsült csirkecsíkokat, és pár perc melegítés után, hozzáöntöm az összeturmixolt mártást, meg a tejszínt.
Az egészet összekeverem, és pár perc alatt, készre főzöm.
Tálaláskor, apróra vágott bazsalikommal szórom meg.
Tésztakörettel, rizzsel tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat