Csirkemájjal töltött dagadó

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 1907 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A dagadót megmossuk, szárazra töröljük, felszúrjuk, és a fűszersóval a belsejét jól átdörzsöljük.
A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, gombát, csípet sót.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és feltesszük, puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Ezután a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük.
Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, májat, búzadarát. A zsemlyéket megáztatjuk, jól kinyomkodjuk, és a májhoz adjuk. Sózzuk ízlés szerint.
Ezután jól összekeverjük, és a dagadónkat megtöltjük, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval, a nyílást összebökjük.

Egy 36 x 23 cm-es tepsit, az 1 evőkanál zsírral megkenjük, és beletesszük a dagadót.
A masszát egyenletesen köré tesszük, tepsi méretű alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 40 percig sütjük, majd kivesszük.
Levesszük az alufóliát, ezután még visszatesszük 10 percre. Ismét kivesszük, és a sajtot, ráreszeljük a töltelékre is.
Végül visszatesszük, és míg a sajt el nem olvad, 10 percre visszatesszük.
Ha kész, kivesszük, kicsit tepsiben állni hagyjuk, és utána szeleteljük.
Bármilyen körettel tálalható, én natúrban és savanyúsággal tálaltam.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat