Csirkemáj variációk cukkinis-rebarbarás spagettivel

  • 2 személyre
  • 45 perc
  • 592 kalória
Megosztás

Elkészítés
1. Első lépésként külön-külön felrakjuk főni a tésztát és a quinoát, miután elkészült a tészta, leszűrjük, feltekerjük, a quinoát pedig forró olajban kisütjük.
2. A mártáshoz hagymát pirítunk, majd 3 darab cukkinit felvágva beledobunk. Miután megpuhult, tetszőlegesen ízesítjük és leturmixoljuk. A maradék cukkinit karikakiszúró segítségével félholdra formázzuk és kevés olívaolajon lepirítjuk, hogy szép színt kapjon.
3. A májat letisztítjuk, a felét csíkokra vágjuk, a másik felet pedig apró kockákra és a szívet is félbe. A csíkokat bepanírozzuk, a kockákból pörköltet készítünk, a fél szíveket frissen sütjük.
4. A rebarbarát vékony szeletekre vágjuk és olajon, pici sóval, barnacukorral és borssal ízesítjük.
5. Tálalásnál ügyeljünk rá, hogy kellő mennyiségű mártás kerüljön a tésztára, úgy kerüljön a tányér egyik felére. Mellé a quinoára halmozott pörkölt és az egészre a bundázott májszeletek valamint a pirított szívfelek.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat