Csirkeleves

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 839 kalória
  • yasevi
Megosztás

A csirkemellfilét megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
Egy mély fazékban felhevítjük a zsírt/olajat, rátesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. (A fehérrépát én csak félbevágom, a zellert pedig egészben hagyom, mivel tálalás előtt kihalászom őket a levesből.)
A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk.
Felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a 4 erőleves kockát, majd forrás után, fedő alatt, takarék lángon, mindent puhára főzünk.
Legvégül (amikor már majdnem puha a többi zöldség), a leveshez adjuk a zöldborsót és azt is puhára főzzük.


Hozzávalók
  • db csirkemellfilé
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • marék zöldborsó  
  • db karalábé
  • csomag vegyes zöldség
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej gomba
  • tk tárkony
  • db leveskocka
Vegye meg a hozzávalókat