Csirkekrémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 351 kalória
Megosztás

A csirkemellet megmossuk, és sós vízben, puhára főzzük.
A megtisztított, megmosott hasábokra vágott zöldségeket, a hagymával, egy liter vízben puhára főzzük.
Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk.
Az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt, botmixer segítségével összeturmixoljuk.
A lisztből, a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Néhány kanál levessel felengedjük, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
Visszatesszük a levesbe az összeturmixolt zöldségeket és a csirkemellet.
Sóval, borssal ízesítve, forralunk egyet rajta, majd a tűzről levéve, belecsurgatjuk a tejszínben simára kevert tojássárgájákat.
Citromlével savanyítjuk, kenyérkockákkal tálalhatjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat