Csirkegombóc leves

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 386 kalória
  • Krys
Megosztás

A csirkemelleket kicsontozzuk.
A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk.
Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat.
Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk.
Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot.
Az anyagok puhulásáig főzzük.
Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat