Csirkecombbal töltött batyu

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 362 kalória
  • Salamon Csilla
Megosztás

A csirkecombot megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval.
Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, majd még 10 percig sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és a tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a gombát. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplipürével.
A leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb. 20 x 20 cm-es kockákat vágunk.
Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a gombás krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítva a csirkecomb. A sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával, nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején, a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
Felvert tojással lekenjük és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat