Csirkecomb gyömbérmártásban

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 434 kalória
  • Katica
Megosztás

A csirkecombok mindkét felét megsózzuk. Serpenyőben 2 evőkanál. olajat felforrósítunk majd a csirkecombokat rátéve, mindkét oldalukon megpirítjuk. Ezután kevés vizet aláöntünk és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a megtisztított és finomra vágott hagymát a megmaradt olajon sárgára fonnyasztjuk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és gyömbért. Kis lángon egy percig kevergetve, 2 dl vízzel felöntjük. Megsózzuk, beleszórjuk a kurkumát és a törött borsot, valamint beleöntjük a citromlevet. 5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd ráöntjük a gyömbéres lére. Kevergetve legalább 5 percig forraljuk. Sűrű mártássá kell válnia. A mártást a már puha combokra öntjük és néhány percig együtt főzzük tovább. Végül fedővel betakarjuk és 10 percig hagyjuk állni, csak azután tálaljuk párolt rizzsel vagy tarhonyával.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek finomliszt  
  • gerezd fokhagyma  
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 0.5 db citrom leve
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl tejszín
  • db csirkehús (comb)
  • tk gyömbér
  • mk kurkuma
Vegye meg a hozzávalókat