Csirkecomb gyömbérmártásban

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 558 kalória
  • Katica
Megosztás

A csirkecombok mindkét felét megsózzuk. Serpenyőben 2 evőkanál. olajat felforrósítunk majd a csirkecombokat rátéve, mindkét oldalukon megpirítjuk. Ezután kevés vizet aláöntünk és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a megtisztított és finomra vágott hagymát a megmaradt olajon sárgára fonnyasztjuk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és gyömbért. Kis lángon egy percig kevergetve, 2 dl vízzel felöntjük. Megsózzuk, beleszórjuk a kurkumát és a törött borsot, valamint beleöntjük a citromlevet. 5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd ráöntjük a gyömbéres lére. Kevergetve legalább 5 percig forraljuk. Sűrű mártássá kell válnia. A mártást a már puha combokra öntjük és néhány percig együtt főzzük tovább. Végül fedővel betakarjuk és 10 percig hagyjuk állni, csak azután tálaljuk párolt rizzsel vagy tarhonyával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat