Csirke karfiollal

  • 3 személyre
  • 80 perc
  • 350 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A csirkecombokat kettévágom, befűszerezem és egy olajjal vékonyan kikent tepsibe pakolom úgy, hogy közte legyen még hely a karfiolnak is. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd úgy nyersen a hús közé teszem. Megszórom ételízesítővel. A tejfölben elkeverem a tojást, ételízesítőt és borsot, majd a keverékkel bevonom a csirkét és a karfiolt. Kevés vizet öntök alá, majd lefóliázva betolom az előmelegített sütőbe. Kell neki majdnem egy óra párolódás, puhulás a gőzben. Utána a fóliát leveszem, és megszórom a sültet reszelt sajttal, majd visszadugom a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, kicsit megpiruljon.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat