Csirke brassói

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 546 kalória
  • Erika
Megosztás

A forró olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra darabolt csirkecombfilét. Erős tűzön, állandóan kevergetve, fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. 1 dl vizet öntünk alá, majd addig pároljuk, amíg a csirkehús megpuhul és a szaftja besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, majd jól összeforgatjuk. A kockákra vágott burgonyát, a forró olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, majd a brassói húshoz adjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, bazsalikommal és zsályával.


Hozzávalók
  • gerezd fokhagyma
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 0.5 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • fej vöröshagyma  
  • 80 dkg burgonya  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • szál bazsalikom (friss)
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • db zöldpaprika
  • 60 dkg csirkecomb filé
  • szál zsálya
Vegye meg a hozzávalókat