Csípős-savanyú leves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 407 kalória
  • gaborka
Megosztás

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük.
A répát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 8 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós. A szójaszószt a borecettel, a csilivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverünk és a leveshez adjuk. A 2 tojást felverjük és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk.
Tűzről lehúzzuk és tálalhatjuk.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás
  • db sárgarépa  
  • ek chilipaprika (őrölt)
  • 1.5 ek szójaszósz
  • l húsleves (csirke)
  • 200 g csirkemell (filé)
  • ek fehérborecet (tárkonyos)
  • ek keményítő
Vegye meg a hozzávalókat