Csípős káposztaleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 183 kalória
  • majaaméhecske
Megosztás

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát csíkokra, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát
Tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoranna, kömény)
Öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fog keményre puhulnak a zöldségek
Adjuk hozzá a paradicsompürét,valamint a pirospaprikát.


Praktikák:
- lehet bele tenni fehérrépát is
- köménymag helyett használható őrölt kömény



Hozzávalók
  • gerezd fokhagyma  
  • fej káposzta
  • szál sárgarépa
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet majoranna
  • csipet kömény
  • ek pirospaprika (csipős)
  • ek paradicsompüré
Vegye meg a hozzávalókat