Csípős csirkeszárny tejfölmártással

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 322 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A páchoz a fokhagymát összezúzzuk, összekeverjük az olajjal, a chiliszósszal, a borssal és a sóval, majd hozzáadjuk a curryt.
A megmosott és megpucolt csirkeszárnyakat beleforgatjuk, és legalább 1-2 órán keresztül pácoljuk, de az sem gond, ha egy éjszakát a pácban tölt.

Tepsibe öntjük a páclével együtt, és 180 fokos sütőben, először lefedve sütjük, majd ha megpuhult, 200 fokon, pirosra pirítjuk a bőrét.

A tejfölmártáshoz a tejfölt kikeverjük a tárkonyecettel, a mustárral és a szárított chilivel. Felesleges sózni, mert a csirkeszárny elég fűszeres.



Hozzávalók
  • 0.5 kg csirkeszárny
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • ek chili szósz
  • ek Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd fokhagyma  
  • tk curry
  • dl tejföl  
  • tk tárkonyecet
  • tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • csipet szárított chili
Vegye meg a hozzávalókat