Csikós tokány konyakkal

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 910 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst.
Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom.
A keményítőt, tejfölt és a bort elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből.
Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.
Kifőtt tésztát kínálok mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat