Csicsókás gulyásleves

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 803 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A húst apró kockára vágjuk és hideg vízbe tesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, majd egy kis tálba félretesszük.
A csicsókát meghámozzuk, negyedeljük, majd hideg vízbe tesszük. Addig áztatjuk míg a húst, pörkölt alapon elkészítjük.
Ezután, egy 3 literes lábosba beletesszük az olajat, apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, füstölt bőrkét, fűszereket, az őrölt paprika kivételével.
A húst fehéredésig pároljuk, közben megkeverjük, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Elkeverjük és vízzel felöntjük.
Közepes lángon addig főzzük, míg a hús puha nem lesz (35 perc).
Ekkor hozzáadjuk a csicsókát és 15 perc alatt, készre főzzük.
Melegen tálalva, kenyérrel és erős paprikával tálaljuk.
Mindenki saját magának tehet erős paprikát, ahogy szereti.


Hozzávalók
  • 30 dkg sertés lapocka  
  • kg csicsóka
  • fej vöröshagyma
  • db babérlevél
  • szem Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • mk oregáno
  • tk paprika
  • 0.5 mk gyömbér
  • db zöldpaprika
  • dkg füstölt szalonna
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1.2 l hideg víz
Vegye meg a hozzávalókat