Csicsókás gulyásleves

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 886 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A húst apró kockára vágjuk és hideg vízbe tesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, majd egy kis tálba félretesszük.
A csicsókát meghámozzuk, negyedeljük, majd hideg vízbe tesszük. Addig áztatjuk míg a húst, pörkölt alapon elkészítjük.
Ezután, egy 3 literes lábosba beletesszük az olajat, apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, füstölt bőrkét, fűszereket, az őrölt paprika kivételével.
A húst fehéredésig pároljuk, közben megkeverjük, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Elkeverjük és vízzel felöntjük.
Közepes lángon addig főzzük, míg a hús puha nem lesz (35 perc).
Ekkor hozzáadjuk a csicsókát és 15 perc alatt, készre főzzük.
Melegen tálalva, kenyérrel és erős paprikával tálaljuk.
Mindenki saját magának tehet erős paprikát, ahogy szereti.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat