Csicsóka saláta

  • 3 személyre
  • 20 perc
  • 127 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A csicsókát alaposan megsúroljuk egy konyhai kefével, majd ha tudjuk, akkor meg is hámozzuk.
Alapos mosás után, a héja is ehető, szóval ha rajta marad, az sem nagy gond. Szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk.
Megtisztítjuk a lilahagymát, és apróra kockázzuk, majd besózzuk.
Egy tálba kb. 1 dl vizet engedünk, ebben feloldjuk a cukrot és az ecetet.
Mehet bele a megfőtt lencse, a csicsóka és a hagyma is.
Végül megszórjuk a vagdalt petrezselyemzölddel, és 1-2 órát állni hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.


Hozzávalók
  • 15 dkg csicsóka
  • ek lencse
  • fej lilahagyma
  • ek cukor
  • ek almaecet
  • ek finomra vágott zöldpetrezselyem
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat