Csicseriborsós paradicsomleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 276 kalória
  • Tündike
Megosztás

Áztassuk be vízbe már előző este az átválogatott csicseriborsót.Főzzük 1 órán át enyhén sós vízben.A hagymát vágjuk csíkokra,a zellert hámozzuk meg,szeleteljük fel,majd a szeleteket vágjuk csíkokra.Forrósítsunk olajat egy nagyobb lábasban,pirítsuk meg benne a hagymát.Szórjuk meg egy teáskanál római köménnyel,curryvel és pirospaprikával.adjuk hozzá a csicseriborsót és a zellercsíkokat,majd öntsük fel a csicseriborsó főzőlevével.Keverjük bele a paradicsompürét,és főzzük a forrástól számítva 15 percig leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.


Hozzávalók
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 10 dkg zeller
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 35 dkg sűrített paradicsom
  • dl tejszín
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej vöröshagyma  
  • csipet római kömény
Vegye meg a hozzávalókat