Csevapcsicsa

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 632 kalória
  • Klára
Megosztás

Az összes húst egyben besózzuk és állni hagyjuk 1-2 óráig, utána kétszer egymás után ledaráljuk húsdarálón. Jól összedagasszuk, közben hozzáadunk egy késhegynyi szódabikarbónát, de csak ha azonnal sütjük, mert különben megfeketedik tőle a hús. Hozzáadjuk még a borsot, ízlés szerint.
Vizes kézzel hengerecskéket (csevapcsicsákat) formázunk belőle és felhevített serpenyőben nagyon kevés olajon lassan, sűrűn forgatva megsütjük, 60 darab lesz belőle.


Hozzávalók
  • 70 dkg marhahús (késsel összevagdalt lapocka)
  • dkg
  • 15 dkg bárányhús
  • 15 dkg borjúhús
  • csipet bors
Vegye meg a hozzávalókat