Csevapcsicsa

  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 805 kalória
Megosztás

A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk.
Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk.
Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük, 1 éjszakán át.

Másnap, vizes kézzel, hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára, vagy nyársra húzunk.

Amikor a grillrostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk.
Többször megforgatva, kb. 12 perc alatt megsütjük.
Közben kevés olajjal kenegetjük.

Köretként, karikákra vágott lilahagymát és puha kenyeret kínálunk hozzá.


Hozzávalók
  • 70 dkg marhahús  
  • 30 dkg sertéshús
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd áttört fokhagyma
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat