Császármorzsa

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 413 kalória
Megosztás

A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük a citrom héját hozzáadjuk a mazsolát és a sót, lefedjük és hűtőben hagyjuk állni 4 órát.
A tojássárgákat a hűtőből kivett masszához keverjük. A tojás fehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük,és masszához keverjük óvatosan. Veszünk egy nagyobb serpenyőt ,a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát .Közepes lángon sütjük amikor a tészta alja megszilárdult ,ekkor egy fakanál segítségével negyedekre vágjuk, és egyenként átforgatjuk, és tovább sütjük,és apró darabokra vágjuk,forgatjuk ,és szép pirosra sütjük.Tálra szedjük ,forrón kínáljuk , porcukorral megszórjuk,és meleg sárgabaracklekvárral meglocsoljuk.


Hozzávalók
  • 2.5 dl tej (tej)  
  • db tojás (tojás)  
  • 75 g liszt (liszt)
  • 100 g búzadara (búzadara)
  • 1/2 db citrom héja (citrom héja)
  • marék mazsola (mazsola)
  • ek porcukor (porcukor)
  • dkg vaj (vaj)
  • csipet só (só)
  • ek sárgabarack (sárgabaracklekvár)
  • tk porcukor (porcukor)
Vegye meg a hozzávalókat