Császármorzsa

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 410 kalória
  • neva595
Megosztás

A lisztet ,búzadarát , zabpelyhet összekeverem a vaniliás cukorral és egy csipet sóval . Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral , majd hozzáöntöm a lisztes keverékhez ,ezt jól összedolgozom , apránként hozzáadagolom a tejet , belereszelem az almát és egy kisebb citrom haját .10 percig állni hagyom , majd magasfalú serpenyőbe felforrósítom az olajat beleöntöm a masszát és közepes lángon többször átforgatva aranysárgára sütöm . Beáztatott , kettévágott aszalt sárgabarackkal és baracklekvárral tálalom .


Hozzávalók
  • dl tej (tej)  
  • db Tesco Finest friss tojás (tojás)
  • 10 dkg liszt (liszt)  
  • 10 dkg búzadara (búzadara)
  • 10 dkg zabpehely (zabpehely)
  • ek barna cukor (barna cukor)
  • csomag vaníliás cukor (vaníliás cukor)
  • db citromhéj (citromhéj)
  • db alma (alma)
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (étolaj)
Vegye meg a hozzávalókat