Császármorzsa

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 1343 kalória
  • Anett
Megosztás

A mazsolát beáztatom. A tojásokat kettéválasztom. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, csipet sóval felforralom. Álladóan kevergetve, apránként hozzáadom a grízt, és kis lángon, kevergetve megfőzöm. Ha kihűlt, a tojássárgákat hozzákeverem a grízmasszához. A tojásfehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá felverem, és ezt is a grízmasszához adom. A mazsolát kinyomkodom, és masszába forgatom. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A vajat egy serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát, beteszem a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütöm. Villával szétdarabolom, porcukorral megszórom. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat