Császármorzsa

  • 1 személyre
  • 20 perc
  • 292 kalória
  • nagyneni
Megosztás

A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a tésztát, majd kis lángon sütni kezdjük (mint az omlettet). Megszórjuk mazsolával, majd pár perc múlva megfordítjuk. A tészta másik oldalát is megsütjük, majd fakanállal átkeverjük, hogy 2-3 centis darabokra szakadjon. Ezután alaposan átsütjük, majd porcukorral meghintve, kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.


Hozzávalók
  • 0.5 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 10 dkg liszt  
  • 1.25 dl tej  
  • ek cukor
  • 10 dkg vaj
Vegye meg a hozzávalókat